Порошенко задекларував елітний особняк, картини художників і 60 млн доларів готівкою

Елітний особняк п`ятого президента площею 1330 квадратних метрів, схожий на Білий дім у Вашингтоні
Головне
Порошенко задекларував елітний особняк, картини художників і 60 млн доларів готівкою
Петро Порошенко (скріншот відео)
21 Лютого 2024, 12:39
читать на русском

Елітний особняк, картини відомих художників та значна сума готівкою – таку декларацію подав експрезидент України Петро Порошенко. За даними розслідування, він один із небагатьох, хто значно збагатів під час війни. У декларації зазначено активи на суму 1 млрд доларів, а також елітний особняк площею 1330 квадратних метрів, що схожий на Білий дім у Вашингтоні.

Про це йдеться у журналістському розслідуванні, опублікованому Інсайдер.ua.

Порошенко також заявив про наявність кількох годинників вартістю від 25 до 130 тисяч доларів, предметів інтер'єру та меблів на суму 10 мільйонів доларів, серед яких один комод коштує близько 60 тисяч доларів.

Також у декларації згадана колекція картин відомих російських художників із пейзажами "великої російської імперії". Одним із найбільш разючих елементів декларації стало зазначення про наявність у Петра Олексійовича 60 мільйонів доларів та 300 мільйонів гривень у готівковій формі.

Порошенко відомий своїм стрімким збагаченням під час війни. За рік конфлікту він збільшив свої статки на 226 мільйонів доларів і увійшов до трійки найбагатших олігархів, піднявшись з 12-го місця на третю позицію.

Нагадаємо, майже 10 тисяч предметів розкоші та власний музей задекларував нардеп Сергій Тарута. Серед найбільш цікавих експонатів - скульптури Родена, картини Рубенса та Брейгеля-старшого, сережки з 46 діамантами та 2 сапфірами, шпилька Фаберже у вигляді конвалії з 72 діамантами, золотий портсигар з діамантами, ваза з портретом Івана Франка.

Читайте також

1