Мер Києва Віталій Кличко переїхав з столиці до маєтку в Лютежі

Земельну ділянку і будинок міський голова отримав у свою власність після розлучення
Мер Києва Віталій Кличко переїхав з столиці до маєтку в Лютежі
Віталій Кличко Фото: kyivcity.gov.ua
17 Лютого 2024, 12:44
читать на русском

Мер Віталій Кличко, вочевидь, перебрався зі свого дворівневого пентхауса у центрі столиці до будинку у Вишгородському районі області. Цей маєток перейшов у його власність після розлучення з Наталею Єгоровою.

Про це пише Інформатор.

Як вказано у декларації мера, маєток придбали у 2013 році. Власницею була записана Наталя Єгорова, а вартість будинку на 785.5 метрів складала 3 млн 620 тисяч гривень. Ціна земельної ділянки на 2500 “квадратів” не вказана.

У грудні 2023 року Віталій Кличко вніс у декларацію дані про суттєві зміни в майновому стані - після розлучення він поділив майно з колишньою дружиною. Столичний мер передав Єгоровій будинок у Німеччині, а вона йому – будинок у Лютежі. Тут вже оціночна вартість цієї нерухомості виросла до 69 млн 125 тисяч гривень.

Резиденція Кличка у Лютежі розташована на березі Київського водосховища. На території є причал для катерів, невеликий пляж та дебаркадер, а поряд з ним вертолітний майданчик.

Дерев'яний особняк виконаний у стилі альпійського шале, що оточує густий сосновий ліс. Від будинку є прямий вихід до води. Також на території є підземний бункер. Сусідом мера є його брат, Володимир Кличко.

Маєток розташований на закритій території, що охороняється, тож стороннім підійти до ділянки не вдасться. Поруч знаходиться елітне котеджне містечко New heaven, де ціна на нерухомість стартує від кількох мільйонів доларів. На території містечка є СПА-центр із басейном та тренажерами, марина для яхт та розважальний клуб.

Як відомо, у серпні 2022 року Віталій Кличко зізнався журналістам, що розлучається зі своєю дружиною Наталією. Мер столиці уточнив, що не таємниця, що вони багато років живуть у різних країнах.

Читайте також