Порядок виплати пенсій вдосконалили в Україні: що зміниться

Громадяни України можуть вибрати банк для отримання військових пенсій
Головне
Порядок виплати пенсій вдосконалили в Україні: що зміниться
Пенсіонер отримує пенсію (Фото: UA.NEWS)
23 Травня 2022, 06:14
читать на русском

В Україні вдосконалили порядок виплати пенсій для військових пенсіонерів.

Відповідне рішення ухвалила Верховна Рада на засіданні 22 травня. Законопроєкт №7337 передбачає вдосконалення порядку виплати пенсій. "За" проголосували 292 народні депутати.

Як пояснила голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк, відтепер громадянам України надається можливість вибору банку для отримання військових пенсій.

У пояснювальній записці зазначили, що особам, які мають право на пенсійне забезпечення згідно із Законом "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб", пенсії виплачуються органами Пенсійного фонду України через установи Ощадбанку за місцем фактичного проживання пенсіонера.

Цим пенсіонерам пенсії виплачуються органами Пенсійного фонду України за місцем фактичного проживання пенсіонера незалежно від реєстрації місця проживання.

За її словами, 16 травня відбулося засідання Головного комітету, на якому було запропоновані додаткові уточнення:

  • Виплата пенсій, зокрема додаткових пенсій, доплат, надбавок та підвищень до них, компенсаційних виплат, встановлених законодавством, особам, які мають право на пенсію за цим Законом, забезпечується за рахунок коштів Держбюджету.
  • Пенсія особам, які мають право на пенсію за цим Законом, виплачується органами Пенсійного фонду України щомісяця, у строк не пізніше останнього числа місяця, за який виплачується пенсія, виключно в грошовій формі за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання пенсіонера в межах України.

Нагадаємо, що пенсіонерам, що працюють, проіндексували пенсії ще у квітня, але виплати почнуть надходити влітку. Таких пенсіонерів в Україні наразі понад 3 млн.

Читайте також

1