Посадовець Генштабу влаштував стрілянину в спальному районі Києва

Його відсторонили від виконання обов’язків на час розслідування
Посадовець Генштабу влаштував стрілянину в спальному районі Києва
Пістолет, зброя (фото: Pexels)
12 Червня 2022, 10:55
читать на русском

У п'ятницю, 10 червня, посадова особа Генштабу ЗСУ відкрила вогонь в одному зі спальних районів Києва, в результаті чого могла постраждати дитина.

Про це повідомив глава Міноборони Олексій Резніков у Facebook.

За моїм наказом розпочате службове розслідування для з’ясування усіх обставин інциденту, коли посадова особа Генерального штабу Збройних Сил України – керівник одного з управлінь, вчинила дії, які мають ознаки не тільки дисциплінарного, але й кримінального правопорушення. Створено відповідну комісію на чолі з заступником Головнокомандувача ЗСУ генерал-лейтенантом Євгеном Мойсюком, - сказав Олексій Резніков.

Він зазначив, що посадовця відсторонений від виконання обов’язків на час розслідування.

За словами Резнікова, військового буде покарано, якщо підтвердиться факт, що внаслідок стрілянини могла постраждати дитина.

Наші воїни стримують орди ворога, кладуть свої життя, щоб у мирних містах діти були у безпеці, наскільки це можливо під час війни з росією. Коли людина на військовій посаді, маючи погони й одягнена у форму, застосовує свою зброю у спальному районі столиці – буде реакція. Якщо були очікування на безкарність – це помилка, - додав він.

Нагадаємо, в Черкаській області СБУ затримала колишнього військового, який продавав волонтерам та мобілізованим місцевим мешканцям амуніцію, яка повинна бути безкоштовною для ЗСУ.