Посадовець КМВА за гроші допомагав чоловікам виїхати з України (фото, відео)

Затриманий також є начальником одного з управлінь штабу командування Сухопутних військ ЗСУ
Важливо
Посадовець КМВА за гроші допомагав чоловікам виїхати з України (фото, відео)
3 Серпня 2023, 12:25
читать на русском

У Києві затримано начальника одного з управлінь штабу командування Сухопутних військ ЗСУ, який також обіймає посаду начальника відділу у Київській міській військовій адміністрації.

Про це повідомляють пресслужби ДБР та Офісу генпрокурора.

Посадовця викрито на організації схеми незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, ціна "послуги" становила 10 тис. доларів США для одного клієнта. За ці гроші учасники схеми оформлювали фіктивні документи про непридатність до військової служби.

Правоохоронці задокументували декілька випадків видачі фіктивних документів.

Організатора схеми затримано під час передачі документів, які надають право виїзду з України трьом особам. За їх виготовлення він отримав 30 тис. доларів США.

В ході обшуків за місцем проживання посадовця, в районному територіальному центрі комплектування, Київській міській військовій адміністрації вилучено понад 48 тис. доларів США та 5 тис євро.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру затриманому та обрання йому запобіжного заходу.

Перевіряється причетність до вчинення злочину посадовців одного з київських територіальних центрів комплектування та соцпідтримки, а також інших осіб.

Нагадаємо, у начальника Дніпропетровського обласного територіального центру комплектації та соціальної підтримки провели обшуки. Відкрито справу за фактом незаконного збагачення.

Читайте також