Посилення вітру та потепління: якою буде погода в Україні

Опадів у більшості областей не очікується
Посилення вітру та потепління: якою буде погода в Україні
Осінь, погода Фото: Pexels
25 Листопада 2021, 09:40
читать на русском

У четвер, 25 листопада, в Україні утримається суха, проте вітряна та хмарна погода.

Як повідомляє Український гідрометеорологічний центр, територія нашої країни продовжить перебувати під впливом поля підвищеного тиску, антициклону Walpurga.

І хоча його центр вже зміщується у східному напрямку, але західна периферія забезпечить для всіх мешканців погоду без опадів. Повітряні потоки переважатимуть із південного заходу, вони будуть більш відчутними, адже антициклон відходить повільно, а над Європою починають поглиблюватися циклони, атмосферний тиск почне знижуватися, тому буде помірний вітерець, - йдеться у повідомленні.

Однак, зазначають синоптики, вітер несе із собою відносно теплу повітряну масу і відповідно підвищення температури повітря.

За даними УГМЦ, температура повітря вдень становитиме від 1 до 6 градусів тепла, на півдні Одещини 7-9 градусів.

У Києві та області також без опадів, вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вдень до 5 градусів тепла.

За даними синоптиці Наталі Діденко, в Україні 25 листопада посилиться вітер.

У четвер сильний вітер південно-західного та південного напрямків найбільш ймовірний у північних, західних та центральних областях України... Опадів поки що не очікується - антициклон втримує "сухі" позиції в більшості наших областей. Почне трохи ворушитися температура повітря, є тенденція, хоч і квола, до підвищення, - пише вона.

Температура повітря вдень у більшості областей становитиме від 3 до 7 градусів тепла, на Сході та на північному сході 1-4 градуси.

За прогнозом Діденко, у Києві опадів не передбачається, проте посилиться південний вітер. Температура повітря вдень підвищиться до 5 градусів.

Надалі в Україні потепліє, але з'являться опади - найбільше їх припаде на ніч та ранок суботи, - додала синоптиця.

Нагадаємо, за даними погодного сервісу Синоптик.UA, до кінця тижня у Києві почне теплішати. Снігу не очікується. Вже 26 та 27 листопада у столиці прогнозується до 10 градусів тепла. Проте прийдуть дощі.

Читайте також

1