Посольство США заявило, що в Туреччині готуються теракти проти іноземців

Можливе також викрадення громадян США та іноземців у Стамбулі
Посольство США заявило, що в Туреччині готуються теракти проти іноземців
Прапор США (фото: Pexels)
25 Жовтня 2020, 00:28
читать на русском

Американське посольство у Туреччині заявило, що має "достовірну" інформацію про можливі терористичні атаки та викрадення американців по всій Туреччині, зокрема і в генеральному консульстві США в цій країні.

Про це повідомив Голос Америки.

Посольство США в Туреччині отримало достовірну інформацію про потенційні терористичні атаки та викрадення громадян США та іноземців у Стамбулі, зокрема у приміщенні Генерального консульства США в Туреччині, а також потенційно інших локаціях по всій країні, - йдеться у повідомленні Державного департаменту США.

Держдеп просить проявляти підвищену обережність там, де можуть збиратися американці або іноземці, зокрема у великих офісних будівлях чи в офісних центрах.

Читайте також

Невідомо, яку саме терористичну організацію підозрюють у підготовці цих терактів.

Речниця Держдепартаменту повідомила американському виданню The Hill, що заяву оголосили у відповідь на аналіз поточного стану безпеки в країні.

Ми вдячні турецькому уряду за підтримку у гарантуванні безпеки американських громадян, які проживають у Туреччині, а також турецьких громадян, які відвідують наші посольства та консульства, - додала вона.

Останнім часом США та Туреччина проявляли напругу у відносинах. Зокрема країни мають різні погляди щодо ситуації навколо Нагірного Карабаху.

Крім того, Вашингтон висловлював незадоволення випробуваннями Туреччиною російської зенітно-ракетної системи великого і середнього радіусу дії С-400.

Пентагон тоді заявив, що подібні випробування "ризикують серйозними наслідками" для відносин обох країн, які є партнерами в НАТО.

Читайте також

Нагадаємо, що Сполучені Штати Америки застерігають інші країни не втручатись у конфлікт в Нагірному Карабаху, оскільки це лише посилить регіональне напруження.