Постачальники газу встановили тарифи на газ для населення, які діятимуть в січні 2022 року

Річні тарифні плани залишаються значно вигіднішими
Головне
Постачальники газу встановили тарифи на газ для населення, які діятимуть в січні 2022 року
Газова плита (фото: УНІАН)
2 Січня 2022, 11:35
читать на русском

Українські газопостачальні компанії оприлюднили місячні тарифи на газ для населення, які діятимуть в січні 2022 року. Більшість з них залишили річну пропозицію, яка діє до 2022 року, відмовившись від місячних планів.

Про це йдеться на сайтах компаній.

"ТАС Енергія країни"пропонує газ по 57,5 гривень за кубометр, (у грудні та листопаді 2021 року - 38,35 гривні, у жовтні - 30,06 гривень, у вересні 20,96 гривні за кубометр).

Але на ринку є набагато вигідніші пропозиції. Зокрема, "Галнафтогаз" зберіг місячний тариф на грудень на рівні 7,99 гривні за кубометр.

При цьому значна частина газопостачальників відмовилися від місячних тарифів, залишивши тільки річну пропозицію. Зокрема, це стосується компаній під брендом "Твій Газзбут", на які припадає більша частина ринку. "Нафтогаз України" теж не пропонує місячний тариф.

Річні тарифні плани залишаються значно вигіднішими. Базові фіксовані ціни, як і раніше, коливатимуться від 7,80 до 13,50 гривень за кубометр. Більшість компаній встановили річні ціни до 9 гривень за кубометр. Своєю чергою кілька компаній пропонує річний тариф нижче 8 гривень, зокрема, ГК "Нафтогаз України" - 7,96 гривні за кубометр.

Нагадаємо, що голова НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко розповів, якою буде ціна газу для українців з травня 2022 року.

Читайте також

1