Постійно просила знеболювальне: у ДТП на Тернопільщині вагітній дівчині відірвало руку

Водій-винуватець аварії не постраждав
Постійно просила знеболювальне: у ДТП на Тернопільщині вагітній дівчині відірвало руку
ДТП на трасі Тернопіль – Рава-Руська Фото: tp.npu.gov.ua
7 Жовтня 2021, 04:02
читать на русском

У Тернопільській області зіштовхнулись мікроавтобус з пасажирами та вантажівка на автодорозі Тернопіль - Рава-Руська. Внаслідок ДТП травмувались люди, а 22-річній вагітній дівчині відірвало руку. В мікроавтобусі їхали ті, хто знайшов транспорт на Blablakar.

Як пише te.20minut.ua, водій Mercedes-Benz Sprinter 313 не впорався з керуванням та врізався в задню частину вантажівки.

Очевидиця Ольга, яка їхала в мікроавтобусі, розповіла, що забронювала поїздку на Blablakar. А їхала зі Львова до Тернополя. За її словами, вона взяла останнє вільне місце. При цьому жінка наголосила, що водій часто порушував правила дорожнього руху  та розмовляв телефоном за кермом.

Коли виїхали на трасу, швидкість збільшував. Їхав не менше 100-120 км/год, що для такого буса занадто. Ввімкнув дуже голосно музику, весь час вилітав на зустрічну, перетинав подвійні суцільні смуги і обганяв навіть там, де не було потреби. І сам водій був чи то надто нервовим, чи перезбудженим. Аж підстрибував на місці, - розповіла жінка.

Тернополянка зазначила, що їхали у пізній час, у салоні спали майже всі пасажири. Але сама не змогла заснути через необережну їзду водія. Ольга не наважилась тоді зробити йому зауваження, оскільки побоювалася роздратувати ще більше, про що зараз шкодує. Потім водій раптово виїхав вперед та врізався у вантажівку.

ДТП на трасі Тернопіль - Рава-Руська Фото: tp.npu.gov.ua

Найбільше в автопригоді постраждала 22-річна дівчина з Львівської області, якій відірвало руку. Після ДТП дівчина постійно запитувала, чи є у неї кінцівка та просила вколоти їй знеболювальне. А пасажири не наважились розповісти їй правду. Не постраждали лише Ольга та ще один пасажир цього ж мікроавтобуса.

Потерпілу дівчину, яка залишилась без руки, шпиталізували до Тернопільської лікарні швидкої медичної допомоги. Вже там вона розповіла лікарям, що вагітна. Наразі стан дівчини стабільний.

Вона стабільна, при свідомості, контактна, спілкується. Окрім травматичної ампутації кінцівки, що отримала під час ДТП, є ще множинні забійно-рвані рани. Загрози для плоду немає, - зазначив керівник КНП "Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги" Ярослав Чайківський.

Крім того, у жителя Хмельницького переломи та забої. Потрапив до медзакладу і пасажир з Тернополя. Водія буса не госпіталізовували.

Як повідомили у поліції Тернопільської області, в обох кермувальників відібрали зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Триває слідство згідно із статтею 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, що в Одеській області сталась дорожньо-транспортна пригода за участі військовослужбовців. Внаслідок автопригоди постраждало п'ятеро людей.

Читайте також

1