Постраждали від російської агресії: дітей, що втратили кінцівки, лікуватимуть у США

Відповідною програмою вже скористалася перша сім'я
Важливо
Постраждали від російської агресії: дітей, що втратили кінцівки, лікуватимуть у США
Олена Зеленська Фото: Антон Кулаковський

У США лікуватимуть українських дітей, які втратили кінцівки через російську агресію.

Про це повідомила перша леді України Олена Зеленська у Telegram.

Українські діти, що втратили кінцівки внаслідок російської агресії, поїдуть на лікування в США. Сьогодні спільно з ініціаторами — Українським Домом у Вашингтоні та Посольством України у США — презентувала Програму протезування американській бізнес-спільноті, дипломатичному корпусу та представникам української діаспори. Подякувала за ініціативу, яка дає нашим дітям, що пережили невимовний жах та страждання, не лише фізичне відновлення – вони отримують шанс на гідне, безбар’єрне життя, - сказала Олена Зеленська.

Вона зазначила, що вже програмою скористалася сім'я Степаненко, яка потрапила під обстріл на залізничному вокзалі під час евакуації з Краматорська. В результаті ворожого обстрілу мама Наталя втратила одну ногу, її донька Яна - обидві. Нині Наталя пристосовується до нового протезу, а Яна готується до протезування.

Український Дім та Посольство збирають інформацію від МОЗ та Офісу Президента про дітей, які отримали мінно-вибухові травми. Після визначення медичного закладу, що прийме родину в США, організовуємо низку відео конференцій між українськими та американськими лікарями, аби підготувати дитину, і транспортувати, - пояснила Зеленська.

Нагадаємо, понад тисячу дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ.

1