Потепліє до +37 градусів: Діденко про погоду на Маковея

У багатьох областях очікуються дощі з грозами
Потепліє до +37 градусів: Діденко про погоду на Маковея
Дощ, спека, літо Фото: Pexels
13 Серпня 2022, 17:22
читать на русском

У неділю, на Маковея, в Україні повітря прогріється до +37 градусів.

Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook.

На Маковія спека в східній частині України посилиться до +34+37 градусів. На півдні та в центральних областях передбачається +29+34 градуси. Лише на Вінниччині буде свіжіше, близько +28 градусів. У північних областях протягом неділі максимально до +26+30 градусів, на Сумщині до +32 градусів. У західній частині України завтра очікується +24+28 градусів, - сказала Наталка Діденко.
Вона зазначила, що в багатьох областях, крім східної частини та північного сходу, пройдуть дощі з грозами. Вдень грозові дощі очікуються в Карпатах та навколишніх районах, місцями на півдні - до злив на Херсонщині. Проте ввечері опади поширяться на практично всі західні області, а також Житомирщину та Київщину. На решті територій буде сухо.

Дощі зараз випадають вкрай нерівномірно, дуже локально. За кілька хвилин сформована купчаста хмара може спричинити на відносно невеликій ділянці сильну зливу, грозу, град і шквал, - пояснила Діденко.

У Києві завтра грозові дощі більш ймовірні найближчої ночі та вже 14-го серпня ввечері. Протягом дня опадів не буде. Температура повітря буде близько +30 градусів.

Нагадаємо, за даними синоптиків, останній місяць літа буде в Україні спекотним, опади випадатимуть нерівномірно.

1