Потепління обіцяють синоптики українцям: коли чекати на зміну погоди

Значне підвищення температури відбудеться після суттєвого похолодання
Потепління обіцяють синоптики українцям: коли чекати на зміну погоди
Осінь, погода Фото: Pexels
19 Жовтня 2021, 08:09
читать на русском

Український гідрометеорологічний центр представив прогноз погоди на поточний тиждень.

За даними синоптиків, розпочнеться тиждень із мінливої погоди, з помірним північно-західним вітром, але вже від 19 жовтня у західні області країни почне затікати тепле Атлантичне повітря, що зараз знаходиться ще над Іспанією.

Воно поступово поширюватиметься по всій Україні і зумовить підвищення позначок температури на наших термометрах, - кажуть синоптики.

Середа, четвер та п'ятниця будуть доволі вітряними, адже протистоятимуть поле низького тиску із півночі та поле високого тиску із півдня.

19 жовтня вдень у східній частині місцями очікується невеликий дощ. Температура повітря вдень 8-13 градусів.

В наступні дві доби в Україні без опадів. Температура повітря 20 жовтня вночі від 5 тепла до 2 градусів морозу, вдень 9-15 градусів тепла, у західних та південних областях до 18, 21 жовтня на більшій частині території країни очікується підвищення температури на 3-5 градусів.

Як повідомила синоптиця Наталка Діденко, до кінця тижня очікуються градусні гойдалки.

За її словами, спочатку стовпчики термометрів поповзуть вниз - буде холодно, вдень не вище 7-12 градусів, а вночі дійде до невеликих мінусів.

Із середи, з 20-го жовтня, 21, 22 та 23 жовтня у більшості областей потепліє. Ймовірно, максимально до +15+18 градусів. Але вже 23-го жовтня, поступово, починаючи із західних та північних областей, почне заходити справжнє холодне повітря, яке з наступного тижня просто волатиме до совісті комунальників та міських служб, - написала вона.

У Києві 19 жовтня буде без опадів. Вдень температура повітря становитиме 8-9 градусів.

Посередині цього тижня у столиці очікується потепління до 18 градусів.

А вже вихідними, особливо в неділю, 24-го жовтня, холодне важке повітря розбудить нас від солодких теплих снів - почнеться суттєве похолодання, - додала Діденко.

Нагадаємо, директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда вважає, що через 20-25 років зими в Україні взагалі не буде.

Читайте також

1