Потепління в Україні буде недовгим - синоптики

Погода зіпсується ближче до вихідних
Потепління в Україні буде недовгим - синоптики
Літо Фото: Pexels
25 Травня 2022, 06:12
читать на русском

Потепління в Україні почнеться 25 травня і триватиме до вихідних.

Український гідрометеорологічний центр повідомляє, що у середу опадів не буде, лише у західних областях вдень можливий місцями короткочасний дощ, гроза. Вітер переважно південний, на Правобережжі північно-західний, 5-10 м/с.

Температура повітря вдень 20-25 градусів, на Прикарпатті до 27, у східних та Сумській областях 17-22; в Карпатах і горах Криму 11-16 градусів.

У Київській області опадів не буде, вітер південний, 5-10 м/с. Температура повітря по області вдень 20-25 градусів. У Києві до 23-25.

26 травня дощі з грозами прогнозуються скрізь, крім заходу. Повітря буде теплим - до 23 градусів. У західних областях прогнозують до плюс 26. Вже 27 травня дощі перемістяться на західні області, а на решті території дощів не буде.

Синоптиця Наталка Діденко інформує, що 25 травня температура повітря підніметься до 20-25 градусів, на Заході передбачається до 28 градусів, на Волині та Рівненщині - до 24 градусів. У східних областях до 23 градусів.

У більшості областей України підвищений атмосферний тиск унеможливить якісь істотні опади - переважатиме суха погода. А ось із Польщі підійде атмосферний фронт, який принесе в наші західні області короткочасні дощі з грозами. При грозах можливе шквалисте посилення вітру - обережно, - додала вона.

За прогнозом Діденко, в Києві буде сухо, без сильного вітру. Температура повітря вдень досягне +23 градусів.

Надалі в Києві ймовірні періодичні дощі, в четвер-п'ятницю очікується сильний вітер, в суботу-неділю відчутно похолоднішає, - розповіла синоптиця.

Нагадаємо, синоптики прогнозують, що у червні стовпчики термометрів в Україні покажуть від 20 до 24 градусів тепла. Однак слід очікувати частих дощів, подекуди з грозами.