Потепління в Україні розпочнеться 14 січня - синоптик

13 січня в Україні буде ще один пік зимових морозів
Потепління в Україні розпочнеться 14 січня - синоптик
Зима (Фото: piсabu)
9 Січня 2024, 15:46
читать на русском

В Україні, у наступні три дні погода буде такою ж морозною як і в попередні дні. Однак до морозів приєднається і вплив антициклону Hannelore.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила синоптик Наталка Діденко.

За її даними, найближчої ночі в Україні температура повітря становитиме -10-18 градусів, місцями на півночі та заході до -18-22 градусів. А ось вдень вівторка очікується -7-12 градусів.

Однак невелике потепління чекає південні регіони. Там вночі очікується -6-11, вдень -2-6 градусів, в Криму вночі -1-4 градуси, вдень близько нуля.

Наступні декілька днів після морозів може бути тепліше. Однак вже 13 січня в Україні буде ще один пік зимових морозів.

"Вже 12-13 січня - знову похолодання, без нервів! Нормальна зимова атмосферна практика. А 14-15 січня температура повітря підвищиться", - пише Діденко.

Синоптик радить в період сильних морозів мінімізувати використання електротехніки для того, щоб зменшити навантаження на енергетичну мережу.

"Але поки сильніший мороз, а особливо 9 та 13 січня - все ж обмежмо себе у надмірному споживанні, побудемо відповідальними громадянами", - зауважила вона.

Нагадаємо, найближчими днями в деяких регіонах України очікуються складні погодні умови, повідомляє Гідрометцентр України. Вони будуть викликані вторгненням арктичного повітря з Півночі Європи та утворенням активного циклону на півдні країни.

Середня місячна температура в січні 2024 року прогнозується в межах 0-4 градусів морозу, на Закарпатті, в Криму, Одеській та Херсонській областях 0-2 градусів тепла. Це на 1,5-2,0 градусів вище за норму.

Читайте також