Повінь у Криму: немає води і світла, людей вивозять військові (відео)

На окупований Крим обрушився потужний циклон
Повінь у Криму: немає води і світла, людей вивозять військові (відео)
Повінь в Криму (Фото: Фото – 74.ru)
18 Червня 2021, 15:38
читать на русском

У Криму внаслідок сильних дощів 17 червня за день випала двомісячна норма опадів, найбільше постраждали Керч і Ялта, тут ввели режим надзвичайної ситуації.

Про це повідомляє російське інформагентство ТАСС.

Циклон налетів на Крим в четвер. Напередодні двомісячна норма опадів випала на сході півострова, влада ввела режим НС. Підтопило близько 350 будинків, евакуйовано майже 1,4 тис. Осіб, були перебої з енерго-, газо- і водопостачанням. Найбільше постраждала Керч: за багатьма вулицями пересуватися можна було лише на човнах.

У ніч на п'ятницю невеликий дощ почався на південному березі, за добу також випала двомісячна норма. В Ялті затоплені всі пішохідні переходи, зупинені тролейбуси і деякі автобуси.

Мер Ялти Яніна Павленко закликала жителів міста запастися водою через тимчасове відключення водопостачання у всьому регіоні, - йдеться в повідомленні.

Інтерфакс повідомляє, що водопостачання відновлять, коли якість води покращиться. Поки ж планується організувати підвезення питної води.

Також допускаються перебої з електрикою. Електроенергію відключають в тих місцях, де може статися замикання.

За словами Павленко, у Ялті розгорнуто три пункти обігріву, там працюють волонтери. Людей евакуюють на військовій техніці, вона ж буде вивозити дітей після здачі ЄДІ.

Нагадаємо, рятувальники Донецької області ліквідовують наслідки негоди у Маріуполі. В результаті значних опадів сталося підтоплення житлових будинків у місті. Маріуполь та у смт Мангуш.

Читайте також

1