Повінь у Німеччині повалила будинки та забрала життя 169 осіб

Тисячі людей зникли безвісти
Повінь у Німеччині повалила будинки та забрала життя 169 осіб
Повінь у Німеччині Фото: EPA/UPG
21 Липня 2021, 10:37
читать на русском

У Німеччині тривалі дощі спричинили повені, які забрали життя майже 170 людей. Тисячі місцевих жителів покидають свої домівки, які під силою течії не витримують і перетворюються на уламки.

Про це повідомляють Die Welt і The Local.

Повінь спричинена сильними зливами. Кількість води, що утворилася від цих опадів, була значно більшою, ніж зазвичай. Маленькі річки за лічені хвилини перетворилися на потужні та руйнівні потоки, - йдеться у повідомленні.

Повінь у Німеччині фото: GETTY IMAGES

Зазначається, що основний удар стихії припав на західні регіони Німеччини - федеральні землі Рейнланд-Пфальц і Північний Рейн-Вестфалія. Повінь зруйнувала мости, обвалила дороги, скуйовдила залізничні рейки, повалила дерева та каміння. Більше тисячі людей зникли безвісти, рятувальники намагаються знайти живих. А кількість жертв уже зросла до 169 осіб.

Повінь у Німеччині Фото: EPA/UPG

У рятувальних та пошукових роботах в Німеччині беруть участь близько 150 тисяч поліцейських, солдатів і рятувальників. Вертольоти підбирають мешканців з дахів будинків, куди вони видерлися, рятуючись від води, а танки очищають дороги від повалених дерев і сміття.

Повінь у Німеччині фото: GETTY IMAGES

Нагадаємо, що у бельгійських провінціях Льєж та Намюр, які оголошено зоною стихійного лиха, рятувальники та військові евакуюють населення з затоплених помешкань.