Повні зали глядачів без масок і цілодобові ресторани: Кабмін послабив карантин

Уряд послабив карантинні обмеження в Україні
Головне
Повні зали глядачів без масок і цілодобові ресторани: Кабмін послабив карантин
Концерт (фото: pexels)
16 Червня 2021, 15:41
читать на русском

Кабінет міністрів України ухвалив рішення послабити обмеження поки в країні діє "зелена" зона карантину.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання уряду,  повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Facebook.

Відповідно до рішення, проведення масових заходів (культурних, розважальних, релігійних, рекламних) в приміщеннях дозволяється з 100% наповненням, без обмеження дистанції між присутніми. Проте учасники та організатори заходів мають використовувати захисні маски або респіратори.

Якщо ж всі присутні мають негативні результати тесту на COVID-19, який зроблений не більше як за 72 години, чи документ повного курсу вакцинації, маски не потрібні, - написав міністр (досьє Олександра Ткаченка)

Водночас за словами міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка (досьє Віктора Ляшка), в Україні повинні залишити тільки основні протиепідемічні обмеження - обов'язковість масок в громадських будівлях і в транспорті, а також відповідальне ставлення до дотримання фізичної дистанції.

Крім того, під час засідання уряду прем'єр-міністр Денис Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) повідомив, що поки в країні діє "зелений" рівень епідбезпеки, контроль самоізоляції не буде здійснюватися, що дасть змогу оновити додаток "Дій вдома".

Читайте також

Як відомо, також дозволені дискотеки, святкові заходи у кафе і ресторанах, які можуть працювати цілодобово. Готелі, хостели та кемпінги можуть без обмежень приймати гостей, а столики у кафе та ресторанах можна ставити на відстані 1,5 м.

Нагадаємо, сьогодні ж, 16 червня Кабінет міністрів продовжив обмежувальні протиепідемічні заходи до 31 серпня з певними послабленнями.

1