Повторні вибори в Україні: у Дрогобичі працювали псевдожурналісти

У місті курсували автобуси з молодиками, які представлялися працівниками ЗМІ
Повторні вибори в Україні: у Дрогобичі працювали псевдожурналісти
У Дрогобичі працювали псевдожурналісти Фото: ОПОРА
22 Листопада 2020, 17:44
читать на русском

У місті Дрогобич біля одного з будинків у центрі міста зафіксовано близько 100 молодиків, які представлялися журналістами. Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

За інформацією поліції, у місті зафіксовано два автобуси зі львівськими номерами. Правоохоронці поспілкувалися з молодиками, які розповіли, що вони планують охороняти виборчі дільниці і є журналістами. На підтвердження останнього факту показали посвідчення видання "Нова пора", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають в ОПОРІ, за інформацією з державного реєстру друкованих засобів масової інформації та інформаційних агентств як суб'єктів інформаційної діяльності це медіа зареєстроване у Запорізькій області.

Читайте також

Також відомо, що 3 осіб прописані у Запорізькій області. Усі інші - у Львівській.

Представники цього видання уже намагалися потрапити у приміщення дільничних виборчих комісій №461735 (місто Стебник) та №461718 (місто Дрогобич). Голови комісій разом з поліціянтами у праві присутності їм відмовили. В одного з представників ЗМІ не було печатки на журналістському посвідченні, інший мав свідоцтво про реєстрацію видання із простроченою датою.

Нагадаємо, 22 листопада в Україні проходить повторне голосування на виборах голів 11 міст та депутатів 47 місцевих рад.

Упродовж доби до поліції надійшло понад 60 заяв та повідомлень, пов’язаних з порушеннями виборчого процесу. Слідчі підрозділи розпочали три кримінальні провадження.

1