Пожежа у запорізькій лікарні: підозрюваного відправили під нічний домашній арешт

Прокуратура оскаржуватиме рішення, оскільки вимагала тримання під вартою
Пожежа у запорізькій лікарні: підозрюваного відправили під нічний домашній арешт
Пожежа в інфекційній лікарні Запоріжжя Фото: ДСНС
5 Лютого 2021, 19:06
читать на русском

Орджонікідзевський районний суд міста Запоріжжя обрав запобіжний захід завідувачу господарсько-обслуговувального персоналу обласної інфекційної лікарні, де під час пожежі загинули чотири людини.

Про це повідомили в пресслужбі Запорізької обласної прокуратури на запит Укрінформу.

Суд обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту (з 21:00 до 7:00) строком на 60 діб, - зазначили в пресслужбі.

Прокурори наполягали на триманні під вартою, тому рішення суду оскаржуватимуть.

Читайте також

Як повідомили у відділі комунікації поліції Запорізької області, завідувача підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, які кваліфікуються як порушення встановлених вимог пожежної безпеки та порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей.

Нагадаємо, що обласна інфекційна клінічна лікарня у Запоріжжі загорілася пізно вночі третього лютого, в результаті якої чотири людини загинули та двоє постраждали. Причиною загибелі є отруєння чадним газом.

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова (досьє Ірини Венедіктової) повідомила, що через смертельну пожежу в інфекційній лікарні Запоріжжя правоохоронці розпочали розслідування та відкрили кримінальне провадження.

У Запорізькій області оголосили 5 лютого Днем жалоби за загиблими в результаті пожежі в інфекційній лікарні.