Правоохоронці відкрили справу щодо пожежі у COVID-лікарні Запоріжжя

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов терміново вирушив до Запоріжжя
Важливо
Правоохоронці відкрили справу щодо пожежі у COVID-лікарні Запоріжжя
Пожежа в інфекційній лікарні Запоріжжя Фото: ДСНС
4 Лютого 2021, 09:33
читать на русском

Правоохоронці розпочали розслідування та відкрили кримінальне впровадження щодо пожежі в реанімації Запорізької обласної інфекційної лікарні, в якій загинули четверо людей.

Про це повідомила генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова на своїй сторінці у Facebook.

В реанімаційному боксі COVID-відділення загинуло троє пацієнток та анестезіолог. Жінкам було 91, 76 та 64 роки, лікарю - 26. Всі хворі перебували під апаратами ШВЛ, - повідомила Венедіктова.

За її словами, причиною загибелі є отруєння чадним газом. Тим часом правоохоронці допитали уже 5 осіб.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей (ч. 2 ст. 270 КК України).

Читайте також

Слідчі дії тривають, огляд місця події проводиться із залученням криміналістичної лабораторії ГУНП в Запорізькій області, спеціалістів експертної служби Запорізького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України та ДСНС.

До того ж міністр охорони здоров'я України Максим Степанов терміново вирушив до Запоріжжя.

Наразі я в терміновому порядку вилітаю до Запоріжжя з метою встановлення фактичних обставин трагедії, - написав він  на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, що обласна інфекційна клінічна лікарня у Запоріжжі загорілася пізно вночі третього лютого, в результаті якої чотири людини загинули та двоє постраждали.

Бійці ДСНС врятували з осередку небезпеки 8 осіб, яких транспортували в інші лікарні. О 00:09 рятувальники локалізували пожежу, а о 00:19 – ліквідували

1