Пожежі у Луганські області: полум’ям охопило понад 13 тис. га, на місце вилетів прем’єр

Найскладніша ситуація склалася від Станиці Луганської до Сєверодонецька, де лісові пожежі набули загрозливого характеру для 32 населених пунктів
Важливо
Пожежі у Луганські області: полум’ям охопило понад 13 тис. га, на місце вилетів прем’єр
Пожежа Фото: ДСНС

Площа пожеж у Луганській області збільшилась до 13 тисяч гектар. Для оцінки масштабів пожеж до області вилетів прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

До гасіння залучили 2 557 людей та 264 одиниці техніки.

Рятувальники повідомили, що внаслідок пожежі загинули 9 людей, ще 17 — постраждали. Евакуювати довелося 150 людей. Водночас 1 жовтня в Офісі генпрокурора повідомляли про 11 загиблих.

Вогонь намагаються загасити літаками АН-32П та вертольотами Мі-8. Здійснили 60 скидів (246 т води).

Читайте також

Найскладніша ситуація склалася від Станиці Луганської до Сєверодонецька, де лісові пожежі набули загрозливого характеру для 32 населених пунктів. 

Вилітаємо у Луганську область. Разом із головою ДСНС Миколою Чечоткіним, першим заступником міністра МВС Сергієм Яровим та головою Держлісагентства Василем Кузьовичем оцінимо масштаб пожеж та скоординуємо процес подолання наслідків стихійного лиха, - написав глава уряду.

Нагадаємо, 30 вересня на території Луганської області було зафіксовано 146 пожеж в природних екосистемах, які внаслідок сильного вітру з поривами до 28 м/с швидко розповсюдилися на значну площу.