Внаслідок масштабних пожеж у Луганській области вже загинуло 11 людей

Слідство розглядає чотири основні версії виникнення масштабних пожеж на Луганщині
Головне
Внаслідок масштабних пожеж у Луганській области вже загинуло 11 людей
Пожежа Фото: ДСНС
1 Жовтня 2020, 20:37
читать на русском

Внаслідок масштабних пожеж у Луганській області, станом на 19:00 1 жовтня, загинуло 11 людей. 17 постраждалих з опіками та отруєнням чадним газом доправлено до медзакладів для надання першочергової допомоги.

Про це повідомляється на сторінці Офісу Генерального прокурора у Facebook.

Як зазначається у повідомленні Генпрокуратури, слідство перевіряє усі версії виникнення пожеж. Основні з них: обстріли незаконними збройними формуваннями з непідконтрольної органам державної влади території Луганської області, умисний підпал, самозагоряння трави та лісу внаслідок погодних умов, необережне поводження з вогнем.

У рамках семи кримінальних проваджень, розпочатих за фактами масштабних пожеж у районах Луганської області, встановлюються причини займання лісових масивів та житлового сектору прилеглих населених пунктів, - зазначають у Генпрокуратурі.

Читайте також

За даними слідства, 30 вересня 2020 року у Луганській області зафіксовано 146 пожеж, гасіння яких ускладнилося погодними умовами та сильним вітром. Наразі локалізовано та ліквідовано 116 пожеж, на 30-ти ділянках займання працюють підрозділи рятувальників. За попередніми оцінками, орієнтовна площа, охоплена вогнем, складає понад 11 тис гектарів.

На даний час працюють більше 30 слідчо-оперативних груп. Проведено 20 оглядів місць подій у зоні пожеж, допитано 58 людей – свідків та потерпілих. Роботу правоохоронців для встановлення усіх обставин кримінальних правопорушень ускладнюють триваючі пожежі та задимлення території. У зв’язку із зазначеним працівники ДСНС не допускають слідчих на місця події для забезпечення їх власної безпеки.

Читайте також

Нагадаємо, 30 вересня на території Луганської області було зафіксовано 146 пожеж в природних екосистемах, які внаслідок сильного вітру з поривами до 28 м/с швидко розповсюдилися на значну площу. Вже ліквідовано 116 пожеж, продовжується гасіння 30-ти.

1