Пожежі у Луганській області гасили лише на "паперах" - ДБР

Засоби пожежно-рятувальних загонів до місця пожежі не виїжджали
Пожежі у Луганській області гасили лише на "паперах" - ДБР
Лісові пожежі в Луганській області (фото: ДСНС)
9 Лютого 2021, 19:06
читать на русском
Державне бюро розслідувань повідомило про підозру трьом посадовцям ДСНС, які гасили пожежі у Луганській області лише на "паперах".
Про це повідомляє пресслужба ДБР.
На початку липня 2020 року на території садівничого товариства №5 "Озеро Вовче" в Новоайдарському районі Луганської області виникли масштабні пожежі, внаслідок яких у вогні загинули троє людей, знищено житлові будинки, господарчі споруди та інше майно.

За даними слідства, сили та засоби пожежно-рятувальних загонів до місця пожежі не виїжджали, - йдеться у повідомленні.

Для викривлення статистичних показників працівники підрозділів ГУ ДСНС у Луганській області через деякий час після пожежі склали акти про пожежу.

Читайте також

У ході досудового розслідування слідчими ДБР встановлено, що посадові особи вносили неправдиві дані в офіційні документи відносно керівників гасіння пожежі, сил та засобів, начебто залучених до роботи.

ДБР оголосило трьом посадовцям ДСНС підозру у службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК України). Їм загрожують штрафи або обмеження волі з позбавленням права займати певні посади.

Нагадаємо, у 2020 році перші масштабні пожежі у Луганській області були помічені 6 липня, їх загасили за п'ять днів. За цей час вигоріла територія площею понад 100 гектарів. Загинули 7 осіб. Згодом пожежі в регіоні знову поновилися - вже наприкінці вересня. Загасити їх вдалося лише на початку жовтня. За цей час вигоріло понад 20 тисяч гектарів. Загинули 11 осіб і 19 були травмовані.

Кабінет міністрів України вирішив виділити з резервного фонду бюджету 185 мільйонів гривень людям, які постраждали під час пожеж у Луганській області.

1