Пожежі з Росії перекинулись у Харківську область

Наразі обидві пожежі погасили
Пожежі з Росії перекинулись у Харківську область
Лісові пожежі в Луганській області (фото: ДСНС)

Військовослужбовці Державної прикордонної служби України спільно з підрозділами Державної служби з надзвичайних ситуацій за минулу добу двічі гасили на території Харківської області пожежі, які перекинулися з РФ.

Про це повідомляє пресслужба Держприкордонслужби.

Зазначається, що першу пожежу рятувальники помітили недалеко від населеного пункту Ветеринарне. Вона виникла на території Росії, однак вітер перекидав вогонь на територію України.

Друга пожежа була зафіксована вже на території України недалеко від населеного пункту Одноробівка. Горіла лісосмуга за один кілометр від кордону. Наразі обидві пожежі погасили.

Читайте також

Нагадаємо, що на території Луганської області 30 вересня спалахнули пожежі.

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що пожежі мають ознаки підпалів. Пізніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що люди, які повністю втратили житло унаслідок пожеж у Луганській області, отримають 300 тисяч гривень компенсації, а на капітальний ремонт у частково зруйнованих будинках держава виділить 50 тисяч грн.

А вчора, 6 жовтня, поліція назвала чотири джерела займання в Луганській області. Вони знаходяться у селах Смолянинове, Половинкине, Запорізьке, а також місті Щастя та смт Білокуракине.

8 жовтня рятувальники загасили останній осередок масштабної пожежі.

1