Позов судді Львова, який має російський паспорт, розглядатиме суддя - фігурант плівок НАБУ

Позов розглядатиме суддя Євгеній Аблов, який є фігурантом "плівок НАБУ"
Головне
Позов судді Львова, який має російський паспорт, розглядатиме суддя - фігурант плівок НАБУ
Богдан Львов / Фото: pravo.ua
7 Листопада 2022, 11:21
читать на русском

Позов ексзаступника голови Верховного суду і вже колишнього голови Касаційного господарського суду Богдана Львова проти Верховного суду буде розглядати скандальний суддя Окружного адмінсуду Євгеній Аблов.

Про це повідомляє "Главком" із посиланням на дані держпорталу "Судова влада України".

Згідно з авторозподілом справ, суддю Аблова було обрано з другої спроби.

Спочатку позов Богдана Львова дістався судді Тетяні Шуваловій. Однак вона заявила самовідвід. Пояснила: суддею Верховного суду працює її чоловік. Це може бути розцінено як наявність конфлікту інтересів та викликати недовіру в демократичному суспільстві. Тому Шувалова й заявила самовідвід, який було задоволено.

Нагадаємо, що головуючий у справі Львова суддя Євгеній Аблов відомий низкою скандальних судових рішень. Так, у грудні 2013 року він зобов’язав спецпризначенців розігнати активістів Майдану, у 2017 – визнав законною схему закупівлі так званих "рюкзаків Авакова", чим допоміг сину міністра внутрішніх справ уникнути покарання. У 2018-му – поновив на посаді ректорку медичного університету імені Богомольця Катерину Амосову.

Також Євгеній Аблов є фігурантом "плівок НАБУ", які свідчать про корупцію в цьому суді і Державній судовій адміністрації.

21 квітня 2022 року суддя Аблов залишив позов без розгляду позов експрезидента-втікача Віктора Януковича про позбавлення звання президента.

Нагадаємо, у заступника голови українського Верховного суду та очільника Касаційного господарського суду в його складі Богдана Львова виявили російське громадянство. 4 жовтня голова Верховного суду Всеволод Князєв відрахував суддю Богдана Львова із штату Верховного суду. Також журналісти «Схем» виявили двокімнатну квартиру на Ленінградському шосе в Москві, якою володіють порівну, як стверджують, теща українського судді та його дружина Інна Львова. Суддя також мав частку в цій квартирі, але передав її у власність дружині за договором дарування, укладеним 2012 року.

Читайте також

1