Працюючі з коронавірусом медики отримають нові доплати - уряд

Уряд встановив додаткові доплати для працівників лікарень
Працюючі з коронавірусом медики отримають нові доплати - уряд
Денис Шмигаль Фото: facebook.com
6 Листопада 2020, 14:08
читать на русском

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду у Верховній Раді повідомив про ініціативу уряду щодо збільшення заробітної плати медичних працівників, які надають допомогу хворим на коронавірус.

На сьогодні укладені всі необхідні угоди з Національною службою охорони здоров’я України і медичними закладами. Уряд також встановив додаткові доплати у 25%, 75% і 125%. Якщо медичні працівники надають допомогу більшій кількості хворих і мають більше навантаження, в такому випадку будуть задіяні коригувальні коефіцієнти, що дозволяють отримувати більші заробітні плати, - розповів глава уряду (досьє).

За його словами, уряд встановив два одночасні рівні доплати для лікарів, які стоять на передовій боротьби з коронавірусом.

Нагадаємо, міністерство охорони здоров'я розробило механізм оперативного залучення медиків до команд лікарень, де лікують хворих на COVID-19. З медичними працівниками будуть укладати контракт.

Читайте також

Як розповіли в міністерстві, контракт передбачатиме відрядження до лікарень населених пунктів, де спостерігатиметься погіршення епідемічної ситуації.

Його важливою умовою є те, що за медичним працівником зберігається основне місце роботи разом із середньою заробітною платою. Тобто, основний трудовий стаж не переривається, - пояснив головний санітарний лікар Віктор Ляшко (досьє Віктора Ляшка).

1