З медиками будуть укладати COVID-контракт - МОЗ

Контракт передбачатиме відрядження до лікарень населених пунктів, де спостерігатиметься погіршення епідемічної ситуації
З медиками будуть укладати COVID-контракт - МОЗ
Коронавірус, лікарня (фото: Крым.Реалии)
31 Жовтня 2020, 03:02
читать на русском

Міністерство охорони здоров'я розробило механізм оперативного залучення медиків до команд лікарень, де лікують хворих на COVID-19. З медичними працівниками будуть укладати контракт.

Про це повідомляє пресслужба МОЗу.

Як розповіли в міністерстві, контракт передбачатиме відрядження до лікарень населених пунктів, де спостерігатиметься погіршення епідемічної ситуації.

Його важливою умовою є те, що за медичним працівником зберігається основне місце роботи разом із середньою заробітною платою. Тобто, основний трудовий стаж не переривається, - пояснив головний санітарний лікар Віктор Ляшко (досьє Віктора Ляшка).

Медик, який погодиться на підписання такого контракту, буде користуватися правом 300% середньої зарплати за роботу з хворими на COVID-19.

Читайте також

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що у разі необхідності для боротьби з коронавірусом будуть залучати студентів-медиків 5 і 6 курсу і лікарів-інтернів, які зможуть працювати під наглядом лікарів.

Також головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що епідситуація в Україні неспокійна, спостерігається зростання кількості випадків захворювання на коронавірус, і це є загрозливою ситуацією, яка спонукає переглядати протиепідемічні заходи.

1