В Україні оновили зони карантину - Немчінов

Рішення набуде чинності наступного понеділка
Важливо
В Україні оновили зони карантину - Немчінов
Коронавірус фото: pexels
30 Жовтня 2020, 11:39
читать на русском

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій оновила зони карантину в Україні.

Про це повідомив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов у Теlegram.

Відповідне рішення прийняла комісія сьогодні, а набуде чинності воно наступного понеділка.

До "червоної" зони увійшли: Житомир, Ужгород, Івано-Франківськ, Миколаїв, Полтава, Рівне, Суми, Харків, Хмельницький, Чернівці, Чернігів.

Дозволено продовжити роботу громадського транспорту, ТРЦ і магазинів. В Івано-Франківській, Полтавській, Харківській і Хмельницькій областях можна працювати школам, коледжам, ВНЗ.

В Житомирській, Одеській, Луганській, Полтавській, Черкаській, Чернігівській областях дозволена посадка пасажирів у транспорт приміського, міжміського, внутрішньообласного і міжобласного сполучення.

Читайте також

До "помаранчевої" зони увійшли: Київ, Вінниця, Луцьк, Дніпро, Авдіївка, Мукачево, Запоріжжя, Біла Церква, Кропивницький, Лисичанськ, Львів, Одеса, Гадяч, Тернопіль, Херсон, Черкаси.

За рішенням комісії, майже вся Україна в "помаранчевій" зоні.

У ці зоні забороняється робота хостелів, турбаз, розважальних закладів, ресторанів в нічний час, планових госпіталізацій в лікарні, спортзалів, фітнес-центрів, установ культури, прийом нових змін в дитячі табори.

До "жовтої" зони увійшли: міста Гола Пристань, Каховка та Нова Каховка.

До "зеленої" зони входять лише Горностаєвський та Скадовський райони Херсонської області.

Також Немчінов вважає, що країні потрібно почати підходити до єдиних принципів в зонуванні, але не уточнив, до яких саме.

Нагадаємо, що сьогодні, 30 жовтня, в Україні виявили за добу одразу два антирекорди — вперше 8312 нових випадків зараження та 173 людини померли.

1