Працюючим пенсіонерам перерахували пенсії: коли очікувати на підвищені виплати

Особисто звертатися для проведення перерахунку нікуди не потрібно: він відбувається автоматично
Працюючим пенсіонерам перерахували пенсії: коли очікувати на підвищені виплати
Пенсіонери, пенсійне посвідчення Фото: https://t.me/verkhovnaradaukrainy/5617
17 Квітня 2024, 16:44
читать на русском

Автоматичний перерахунок пенсій з урахуванням збільшеного стажу з 1 квітня відбувся для 654 тисяч працюючих пенсіонерів. Доплати за квітень-травень можна буде отримати в червні.

Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.

Як зазначили в пресслужбі, перерахунок здійснюється за стаж, набутий в останні два роки. Розмір збільшення пенсії визначається для кожного пенсіонера індивідуально, залежно від тривалості страхового стажу і заробітної плати (доходу), з якої обчислюється пенсія.

У Мінсоцполітики звертають увагу, що виплата підвищених пенсій відбудеться у червні 2024 року (з урахуванням підвищення за квітень та травень). Це пов'язано з тим, що перерахунок можливий після того, як до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування надійдуть відомості про сплату ЄСВ за I квартал. А такі звіти будуть подаватися по травень.

Особисто звертатися для проведення перерахунку нікуди не потрібно: він відбувається автоматично, додали в пресслужбі.

Нагадаємо, перерахунок пенсій в Україні здійснюється щороку автоматично, проте отримувачі виплат можуть додатково звернутися за індивідуальним перерахунком у разі виникнення певних підстав. Найчастішою підставою для перерахунку пенсії в індивідуальному порядку є набуття додаткового страхового стажу чи збільшення розміру заробітної плати.

Читайте також