Правоохоронці завершили слідство у справі з квартирними махінаціями ексголови ДПС Цигикала

Отримані прикордонниками квартири виявилися на 10 млн грн дешевшими і гіршими, ніж обіцяні
Правоохоронці завершили слідство у справі з квартирними махінаціями ексголови ДПС Цигикала
14 Грудня 2022, 13:12
читать на русском

САП та НАБУ завершили слідство у справі стосовно колишнього голови Державної прикордонної служби України Петра Цигикала та його спільників щодо корупційної схеми із будівництвом квартир для прикордонників у Львові.

Про це повідомляє САП.

12 грудня прокурор САП прийняв рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно Цигикала та начальника першого окремого відділу капітального будівництва прикордонної служби, а також директора товариства – забудовника, які підозрюються у зловживанні владою та службовим становищем.

За дорученням прокурора детективи НАБУ відкрили стороні захисту матеріали на ознайомлення, перед скеруванням обвинувального акту до суду.

У першому півріччі 2019 року забудовник відповідно до укладених договорів мав передати Державній прикордонній службі 66 квартир у двох будинках, що розташовані у межах Львова, зокрема один із них – у центральній його частині, для подальшого заселення прикордонників та їхніх родин.

Проте попри договірні зобов’язання забудовник продав призначені для прикордонників квартири.

Задля приховання своїх злочинних дій директор компанії-забудовника вступив у злочинну змову із представниками Державної прикордонної служби та провів "заміну" житла, хоча воно не відповідало умовам договорів.

У результаті прикордонна служба отримала 53 квартири у одному з районів Львівської області, вартість яких на 10,68 млн грн дешевша за нерухомість у Львові, що підтверджено висновками проведених експертиз.

Нагадаємо, депутату Держдуми рф повідомлено про підозру за посягання на територіальну цілісність України. Під час обшуків у нього знайшли документи, які б підтверджували наявність 11 квартир у Києві.

Читайте також