Православні вийшли на масштабну хресну ходу у Києві - фото

Акція відбувається з нагоди річниці хрещення Русі
Православні вийшли на масштабну хресну ходу у Києві - фото
Хресна хода у Києві Фото: Парламент.UA
27 Липня 2021, 13:02
читать на русском

27 липня з нагоди Дня хрещення Русі та пам’яті князя Володимира у Києві проходять урочисті богослужіння на Володимирській гірці та у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі.

Хресна хода у Києві Фото: поліція

З нагоди 1033-ї річниці від прийняття хрещення у столиці зібралися тисячі вірян, які рушили хресною ходою від Володимирської гірки до Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, передає кореспондент Парламент.UA.

Пресслужба Національної гвардії України повідомляє, що заступила на посилене чергування у центрі Києва через ходу вірян.

Понад дві тисячі військовослужбовців НГУ спільно зі співробітниками Національної поліції України в посиленому режимі забезпечуватимуть охорону громадського порядку під час запланованих масових заходів, - йдеться у повідомленні.

Окрім того, за маршрутом руху колони правоохоронці організували локації з наметами для роздачі питної води, де також присутні медичні працівники.

Нагадаємо, сьогодні у Києві у звязку із хресною ходою перекрили кілька вулиць у центрі. Громадський транспорт пустять в об'їзд.

Читайте також

Співавтори: Сергій Савінцев