Предмет інформатики оновлять в українських школах: подробиці від Мінцифри

Пілотний проєкт запуститься у 50 закладах загальної середньої освіти з 1 вересня 2022 року
Важливо
Предмет інформатики оновлять в українських школах: подробиці від Мінцифри
Дитина за ноутбуком Фото: Pexels
20 Травня 2022, 16:05
читать на русском

Міністерство цифрової трансформації заявило, що шкільний курс "Інформатика" буде оновлено вже з 1 вересня 2022 року.

Як повідомила пресслужба відомства, перша у світі кібервійна показала, наскільки важливо знати та вміти користуватися інформацією в цифровому просторі. І чим раніше почати цього навчати дітей, тим краще.

Тому на початку року ми спільно з МОН та програмою EU4DigitalUA анонсували проєкт про оновлення шкільного курсу з інформатики "Інформатика NewG" і, попри війну, продовжуємо його реалізовувати, - заявили у Минцифрі.

Як це буде відбуватися:

  • залучення найкращих українських та європейських ІТ-експертів,
  • якісна програма для навчання та оцінювання учнів,
  • створення нового контенту для шкільного предмета інформатики з 1 до 11 класу включно,
  • створення пілотних освітніх ресурсів для вивчення Інформатики, які згодом з'являться у вільному доступі на сайті Всеукраїнської школи онлайн для всіх закладів загальної середньої освіти.

У Мінцифрі зазначили, що наразі відбувається добір вчителів інформатики та закладів освіти, які пілотуватимуть новий вміст та ресурси у 2022–2023 навчальному році.

При цьому вчитель інформатики, який бажає долучитися до пілотного проєкту, може до 29 травня 2022 року надіслати заявку. Пілотний проєкт запуститься у 50 закладах загальної середньої освіти з 1 вересня 2022 року.

Нагадаємо, що приблизно 800 шкіл наразі розташовані на тимчасово окупованих територіях. Втім, кожен випускник отримає свій документ, який буде підтверджувати його освіту.

Читайте також