Шкільний курс інформатики капітально оновлять з 1 вересня 2022 року

За це візьметься Мінцифри вже з вересня
Шкільний курс інформатики капітально оновлять з 1 вересня 2022 року
Канікули, дистанційне навчання, школярка (фото: pexels)
11 Лютого 2022, 14:59
читать на русском

Міністерство цифрової трансформації планує з вересня 2022 року кардинально оновити шкільну програму з інформатики у рамках програми з реформування IT-освіти.

Про це заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на брифінгу, що транслювався на Facebook-сторінці відомства.

За його словами, основні проблеми полягають у тому, що діти зараз вивчають інформатику за старими підручниками. У роботі школярі також користуються застарілим програмним забезпеченням. Все це не дозволяє дати дітям достатньої кількості знань та навичок.

Федоров вважає, що в Україні не вистачає профільних вчителів, а більшість із тих, хто працює зараз, часто не оновлюють свої знання з предмета.

IT-освіта та кількість фахівців на сьогодні - це саме те, що потрібно масштабувати. Сьогодні не вистачає фахівців, тому що настільки швидко розвивається ринок, - зазначив міністр.

Глава Мінцифри навів приклад IT-компанії, в яких зараз відкрито кілька тисяч вакансій. Це свідчить про необхідність реформування освіти.

Тому вже з вересня 2022 року Міністерство цифрової трансформації планує розробити новий контент для шкільної програми інформатики з 1 до 11 класу включно. Крім того, планується залучити українських та іноземних IT-фахівців, створити репозиторій освітніх ресурсів, сформувати програму для навчання та оцінювання знань учнів.

Нагадаємо, президент Зеленський під час Diia Sаmmit в Києві анонсував послугу єСмартфон. Пенсіонери 60+ із зеленим ковідним сертифікатом отримають від держави смартфони з пільговим тарифом на інтернет-послуги.

Читайте також

1