Прем'єр-міністри Польщі, Чехії і Словенії приїдуть до Києва

Подорож до України пов'язана з ризиками для урядовців через війну
Важливо
Прем'єр-міністри Польщі, Чехії і Словенії приїдуть до Києва
Єврокомісія (фото: з відкритих джерел)
15 Березня 2022, 15:14
читать на русском

Прем'єр-міністри Польщі Матеуш Моравецький, Чеської Республіки Петр Фіала та Словенії Янез Янша відвідають Київ.

Про це повідомив речник Європейської комісії Ерік Мамер, передає Укрінформ. 

Я можу підтвердити, що прем'єр-міністр Польщі (Матеуш) Моравецький проінформував Президента (Єврокомісії) фон дер Ляєн та Президента (Європейської Ради) Мішеля в ході зустрічі у Версалі, не під час дискусії, а в кулуарах зустрічі, - щодо потенційного візиту в Київ, і цей візит був підтверджений вчора ввечері. Європейський Союз стоїть поряд з Україною та продовжує надавати скоординовану політичну та фінансову матеріальну та гуманітарну допомогу, - сказав Ерік Мамер.

Він зазначив, що європейські урядовці повинні знати про ризики, з якими пов'язана подорож до України.

Проте Ерік Мамер не повідомив, чи Урсула фон дер Ляєн візьме участь у такому візиті. Адже, за його словами, говорити про розклад візитів Президента Єврокомісії можливо лише після його офіційного оприлюднення.

Нагадаємо, у ніч на 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін оголосив про військову операцію в Україні. Росія одразу почала обстрілювати різні об'єкти по всій Україні, у тому числі у Києві, Одесі та Харкові. Міноборони Росії стверджувало, що не завдає ударів по містах, а знищує лише військові об'єкти, хоча їхні заяви не відповідали дійсності.

Президент Володимир Зеленський зранку 24 лютого запровадив воєнний стан на всій території країни. Також президент підписав указ про загальну мобілізацію.