Премію Шеремета присвоїли білоруському порталу

Премія буде вручена 8 грудня у Брюсселі
Премію Шеремета присвоїли білоруському порталу
Портал TUT.BY (Фото: tut.by
2 Грудня 2020, 12:45
читать на русском
Міжнародну премію імені Павла Шеремета "За  сміливість та відданість журналістським стандартам" керівний комітет Форуму громадянського суспільства Східного партнерства присвоїв білоруському порталу TUT.BY.

Про це повідомляє Білоруський Партизан.

Премією імені Шеремета четвертий рік поспіль нагороджують за сміливість і відданість журналістським стандартам представників ЗМІ з країн-членів Східного партнерства. Премія буде вручена TUT.BY під час 12-ї щорічної Асамблеї, яка відбудеться 8 грудня у Брюсселі, - йдеться у повідомленні.

Сама нагорода названа на честь загиблого в липні 2016 року засновника "Білоруського партизана" Павла Шеремета "на знак визнання його видатного внеску у справу просування питань про права людини й свободи слова".

Читайте також

Раніше премії отримали кримський журналіст Микола Семена, незалежний азербайджанський журналіст-розслідувач Афган Мухтарлі, молдовська журналістка Наталя Морарь і організації RISE Moldova - спільнота журналістів-розслідувачів.

Нагадаємо, що голова Європарламенту Давид Сассолі оголосив лауреатом премії імені Сахарова "За свободу думки" за 2020 рік опозицію Білорусі.

Глава ЄП назвав лауреатів з Білорусі: ініціаторів Координаційної ради білоруської опозиції колишнього кандидата в президенти Білорусі Світлану Тіхановську, письменницю і нобелівського лауреата Світлану Алексієвич, а також активістів Марію Колесникову, Ольгу Ковалькову, Вероніку Цепкало.