Президент Киргизстану має намір піти у відставку

Жеенбеков піде у відставку після проведення парламентських виборів
Президент Киргизстану має намір піти у відставку
Сооронбай Жеенбеков Фото: President.kg
15 Жовтня 2020, 08:46
читать на русском

Прессекретар президента Киргизстану Толгонай Стамалієва заявила, що Сооронбай Жеенбеков піде у відставку після проведення парламентських виборів і оголошення виборів нового президента країни.

Як повідомляє місцеве видання Sputnik, Стамалієва також розповіла деталі зустрічі Сооронбая Жеенбекова і Садира Жапарова.

Відбулася зустріч президента Сооронбая Жеенбекова з Садиром Жапаровим після того, як парламент затвердив кандидатуру Жапарова на посаду прем'єр-міністра країни. На зустрічі прем'єр-міністр озвучив свою вимогу: президент повинен піти у відставку... Сооронбай Жеенбеков ще раз підкреслив, що зараз не має права залишати посаду президента, так як це призведе до непередбачуваного сценарієм розвитку подій на шкоду державі, - зазначила вона.

Читайте також

Стамалієва наголосила, що Жеенбеков щодо відставки дотримується тієї ж позиції, яку він озвучив 9 жовтня 2020 року - він подасть у відставку після того, як поверне країну в правове поле - після проведення парламентських виборів, оголошення виборів нового президента країни.

Нагадаємо, 14 жовтня Жогорку Кенеш затвердив Садира Жапарова прем'єр-міністром, після чого президент підписав укази про призначення.

Нагадаємо, після скасування результатів парламентських виборів у Киргизстані, Євросоюз закликав владу країни поважати демократичні права народу країни та організувати нові вибори за спостереження ОБСЄ.

1