Президент: Україна відзначить День Незалежності-2022

Попри війну в країні відзначатимуть всі важливі дати
Головне
Президент: Україна відзначить День Незалежності-2022
Прапор України Фото: https://t.me/KyivCityOfficial/4671
25 Липня 2022, 21:30
читать на русском

Під час війни Україна відзначатиме всі важливі дати, пов’язані з історією нашої країни.

Про це заявив президент Володимир Зеленський, передає його пресслужба.

Попри те, що є війна, ми точно будемо відзначати всі важливі дати для нашої держави. Так, через безпекові умови – не дуже гучно, не можемо собі дозволити, бо гроші сьогодні йдуть на фронт. Але ці дати обов’язково будуть у нашому календарі, в нашій пам’яті, для наших дітей. Ми повинні робити це обов’язково, – сказав глава держави (досьє Зеленського).

Він наголосив, що важливо подолати російський наратив щодо історії української державності.

День Державності, День Хрещення Київської Русі – це велика історія нашого великого народу. І не просто так не можна зламати сьогодні нашу державу: історія незламності нашої держави – це не один рік і не один день. Ця історія – тисячолітня. Тому боремося й тому точно переможемо, – додав він.

Також Зеленський зазначив, що цього року Україна планує відзначати цьогоріч День Незалежності. Однак, програма заходів до цієї дати не розголошується з міркувань безпеки.

Нагадаємо, у серпні Україна відзначає День Незалежності. Цьогоріч свято випадає на середу і, як державне, приносить додатковий вихідний. Однак в умовах воєнного стану до 25 серпня, який призупиняє норму КЗпП щодо визначення святкових і робочих днів, 24 серпня – День Незалежності – робочий день і оплачується у звичайному порядку.