Президент Зеленський з дружиною вшанували подвиг Героїв Небесної Сотні - фото

Глава держави та перша леді встановили лампадки біля хреста на місці загибелі активістів Майдану
Головне
Президент Зеленський з дружиною вшанували подвиг Героїв Небесної Сотні - фото
Володимир та Олена Зеленські (Фото: Офіс президента)
20 Лютого 2021, 11:00
читать на русском

У День пам'яті Героїв Небесної Сотні президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою вшанували подвиг учасників Революції Гідності у Києві.

Про це повідомили в Офісі президента України.

Ми не маємо права забути імена всіх загиблих на Майдані. Ми не маємо права не дізнатися імена всіх винних у цьому. Ми не маємо права не побудувати саме ту країну, за яку вони віддали свої життя. Вічна пам'ять усім, хто загинув за майбутнє України! – наголосив Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського).

Президентське подружжя також першими ударили в Дзвін Гідності, який 20 лютого дзвонитиме за кожним загиблим Героєм Небесної Сотні.

Дзвін Гідності виготовили за дорученням президента задля вшанування подвигу Героїв. На ньому розміщено напис "Слава Україні! Небесній Сотні слава!" Дзвін встановлено та відкрито на території майбутнього Національного меморіалу Героїв Небесної Сотні в центрі столиці.

У день народження кожного Героя Небесної Сотні опівдні перед Дзвоном Гідності встановлюється портрет загиблого і лунає пам’ятний дзвін.

Нагадаємо, 17 лютого Верховна Рада ухвалила постанову, якою визначила Революцію Гідності одним з ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи.

18 лютого на Михайлівській площі у Києві відбулася хода пам'яті Небесної Сотні. Люди вшановують подвиг Героїв Небесної Сотні і тих, хто віддав своє життя за незалежність України, відстоюючи права і свободи людини.

1