Президент Зеленський запустив процедуру відбору суддів до Конституційного суду

Указ президента набирає чинності від 29 лютого
Важливо
Президент Зеленський запустив процедуру відбору суддів до Конституційного суду
1 Березня 2024, 09:41
читать на русском

29 лютого президент України Володимир Зеленський запустив процедуру відбору суддів до Конституційного суду.

Про це інформує Офісу президента.

З метою забезпечення конкурсного відбору кандидатур на посаду судді Конституційного суду України стосовно осіб, яких призначає президент України, Зеленський постановив:

  • затвердити положення про проведення конкурсного відбору кандидатур на посаду судді Конституційного суду України стосовно осіб, яких призначає президент України;
  • утворити конкурсну комісію для проведення конкурсного відбору кандидатур на посаду судді Конституційного суду України стосовно осіб, яких призначає президент України, та затвердити її персональний склад;
  • конкурсній комісії забезпечити проведення конкурсного відбору кандидатур на посаду судді КСУ стосовно осіб, яких призначає президент.

Водночас згідно з указом, такими, що втратили чинність, визнано Указ президента України від 20 квітня 2021 року № 167/2021 "Про конкурсну комісію для здійснення відбору кандидатур на посаду судді Конституційного суду України щодо осіб, яких призначає президент України". Також Указ президента України від 17 серпня 2021 року № 365/2021 "Питання конкурсу для відбору кандидатур на посаду судді Конституційного суду України щодо осіб, яких призначає президент України".

Указ президента набирає чинності з дня його опублікування, тобто від 29 лютого.

Нагадаємо, на виконувача обов'язків голови Конституційного суду України Сергія Головатого склали протокол про адміністративне правопорушення. Зазначається, що в.о. голови Конституційного суду України Сергій Головатий ухвалив рішення в умовах реального конфлікту інтересів, про який не повідомив у встановленому порядку.

Читайте також

1