Президентський рейтинг: Зеленський та Порошенко мають майже однакові шанси на перемогу

У другому тури виборів різниця між політиками склала б всього два відсотки
Важливо
Президентський рейтинг: Зеленський та Порошенко мають майже однакові шанси на перемогу
Вибори Фото: УНІАН
23 Лютого 2022, 14:14
читать на русском

Українці стали частіше висловлювати підтримку лідеру партії "Європейська Солідарність" Петрові Порошенку.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Центром соціальних та маркетингових досліджень SOCIS у лютому.

Соціологи визначили сталення українців до політиків, які б брали участь у виборах президента, якби вони відбулися найближчим часом.

Результати цього опитування вказують, що у президентському рейтингу розрив між чинним президентом Володимиром Зеленським і Петром Порошенком незначний.

Відтак, Зеленський отримав би 23,7% голосів виборців, які визначилися з вибором, якби вибори глави держави відбулися найближчої неділі, а за лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка проголосували б 21,9%.

При цьому 4,4% із загальної кількості опитаних заявили, що не мають наміру голосувати, 14,8% заявили, що не визначилися з вибором.

Соціологи визначили, що у разі проведення другого туру виборів президента, до якого вийшли б Зеленський і Порошенко, за нинішнього главу держави проголосували б 51% опитаних, за главу "Європейської солідарності" - 49%.

Нагадаємо, опитування, проведене Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) на початку лютого, показало, що якби президентські вибори відбулися у першій половині лютого 2022-го, то чинний президент Володимир Зеленський отримав би найбільше голосів виборців (25,1%). Однак його впевнено наздоганяє Петро Порошенко - 21,8%.

Читайте також