При призначенні субсидій враховуватимуть виїзди за кордон - Шмигаль

Пенсійний фонд автоматично отримуватиме інформацію від міграційної служби
При призначенні субсидій враховуватимуть виїзди за кордон - Шмигаль
Денис Шмигаль / Фото: t.me/Denys_Smyhal
26 Липня 2023, 14:26
читать на русском

Кабінет міністрів удосконалив процес надання Пенсійному фонду інформації від Державної міграційної служби в процесі призначення субсидій.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Як нагадав Шмигаль, минулого місяця уряд встановив порядок, за яким уже не треба збирати довідки, достатньо подати спрощену заяву для отримання субсидії, зокрема через "Дію", сайт або додаток Пенсійного фонду. Після цього органи ПФУ самостійно збирають необхідні дані з офіційних джерел.

"Сьогодні окремою постановою забезпечуємо автоматичний обмін інформацією між Пенсійним фондом та Державною міграційною службою", - додав він.

Нагадаємо, у червні Кабінет міністрів затвердив проведення експериментального проєкту зі спрощення процедури звернення громадян за житловою субсидією та швидкого рішення щодо надання.

Уповноваженому члену родини треба подати спрощену заяву, в якій зазначити інформацію про членів домогосподарства, на яких має бути призначено субсидію, місце проживання та реквізити рахунку, на який мають зараховуватись субсидії у випадку призначення. Далі органи Пенсійного фонду з офіційних джерел інформації самостійно здійснять збір та обробку відомостей, необхідних для призначення виплати", - йдеться в повідомленні.

Фізично відвідувати органи Пенсійного фонду України (ПФУ) для подання спрощеної заяви не потрібно.

В електронній формі спрощене звернення можна буде подати в онлайн-кабінеті на вебпорталі ПФУ, у мобільному додатку ПФУ, на Порталі Дія (коли ця держструктура зможе надати технічну можливість).

База даних Департаменту міграційної служби (ДМС) містить інформацію про громадян та іноземців, які проживають або перебувають на території країни.

Читайте також

1