Українські пенсіонери отримуватимуть менші субсидії: кому уріжуть виплати

Це пов’язано з індексацією пенсій, яка відбулася у березні цього року
Українські пенсіонери отримуватимуть менші субсидії: кому уріжуть виплати
8 Липня 2023, 18:48
читать на русском

Українці, які не можуть самостійно оплачувати житлово-комунальні послуги, мають право на отримання субсидії. В Україні з 1 травня суттєво зменшився їх розмір.  Такі зміни пов’язані з настанням неопалювального сезону, який триватиме з 1 травня по 30 вересня, і під час якого громадяни споживають набагато менше енергоресурсів.

Але, як пояснили в Головному управлінні Пенсійного фонду в Вінницькій області, пенсіонери  можуть отримати зменшену суму ще з однієї причини, повідомляє "ВІТА ТБ".

Це пов’язано з індексацією пенсій, яка відбулася у березні цього року. Через збільшення доходів субсидіантів-пенсіонерів допомогу на оплату житлово-комунальних послуг їм нараховуватимуть меншу.

"Кожна субсидія розраховується індивідуально і вона залежить від витрат, які використовує домогосподарство, і доходів, які отримують члени домогосподарства. Враховуючи, що пенсійна виплата зросла, відповідним чином розмір субсидії міг змінитися, або взагалі бути рівним нулю", —  пояснила начальниця ГУ ПФУ у Вінницькій області Олена Корчака.

Нагадаємо, з 1 травня по 30 вересня в Україні будуть розраховані субсидії на неопалювальний період. Житлові субсидії та пільги на неопалювальний сезон з травня будуть перепризначені для переважної більшості одержувачів, які отримували житлову субсидію в опалювальному періоді, автоматично, на підставі наявної у Пенсійному фонді України інформації. Проте, як підкреслюють в Фонді, є певна категорія людей, яка має обов’язково звернутися за субсидією на неопалювальний період.

Читайте також