Приховати злочини Росії не вдасться: МЗС України відреагувало на рішення Ростовського суду

Російським юристам стає важче "не бачити" очевидних речей
Головне
Приховати злочини Росії не вдасться: МЗС України відреагувало на рішення Ростовського суду
Україна і Росія (Фото: Інформатор)
16 Грудня 2021, 21:17
читать на русском

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко прокоментував рішення одного з судів у Ростові, який визнав присутність російських військ на Донбасі.

Про це повідомило видання РБК-Україна.

Речник заявив, що Кіровський районний суд Ростова-на-Дону, який напередодні "визнав" наявність військ РФ на окупованому Донбасі, підписав Росії явку з повинною. Таке визнання є черговим переконливим нівелюванням ключового аргументу Москви про нібито "внутрішньоукраїнський" характер конфлікту на Донбасі.

Цього разу РФ власноруч створила юридичний прецедент, який чітко зафіксував її статус як сторону міжнародного збройного конфлікту, - заявив він.

Представник МЗС додав, що це рішення зміцнить позицію України в справах проти Росії в міжнародних судових інстанціях.

Російським юристам стане все важче називати біле чорним, а чорне білим. Вердикт Ростовського судді наблизив притягнення російської влади до міжнародно-правової відповідальності. Не дивно, що російська сторона почала видаляти згадане судове рішення щодо публічного доступу. Але приховати злочини Росії проти України не вдасться, - підкреслив Ніколенко.

Нагадаємо, суд у Росії розкрив інформацію про постачання продовольства російської армії, розміщеної у самопроголошених сепаратистських республіках на Сході України. У вироку районного суду в Ростові, зазначається, що російським військовим, розміщеним на позиціях сепаратистів, раз на два тижні відправляли 1300 тонн продовольства з Ростовської області.

1