Прикидались працівниками Інтерполу та ввозили нелегалів: СБУ викрила шахраїв (відео)

Свої послуги шахраї надавали "під ключ"
Прикидались працівниками Інтерполу та ввозили нелегалів: СБУ викрила шахраїв (відео)
20 Жовтня 2021, 15:26
читать на русском

Служба безпеки України викрила злочинне угруповання, яке під виглядом "працівників Інтерполу", завозило в Україну "нелегалів" і фальшиві гроші.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Співробітники СБУ провели масштабну спецоперацію, в ході якої викрили "багатопрофільне" злочинне угруповання. Воно налагодило канал нелегальної міграції іноземців, а також до контрабанди та збуту фальшивих грошей.

Організатором злочинної схеми є мешканець Одеси. Разом зі спільниками він контактував з учасниками міжнародних злочинних угруповань, які "постачали" їм нелегальних мігрантів та значні суми підроблених доларів США, - йдеться у повідомленні.

Учасники банди використовували фальшиві посвідчення Інтерполу. А підроблені гроші збували за 50% від вартості номіналу.

Задокументовано, що лише за час спостереження СБУ (в рамках контролю за вчиненням злочину) ділки продали валюти на десятки тисяч доларів США. Фальшивки вилучили з обігу.

Нелегально до України намагались потрапити мешканці з країн із підвищеним терористичним ризиком. Клієнти отримували підроблені паспорти громадян країн ЄС та України. Свої послуги шахраї надавали "під ключ": включаючи закордонний та внутрішні паспорти країн-членів ЄС, водійські посвідчення тощо.

Одного з фігурантів угруповання задокументували на 8 епізодах злочинної діяльності щодо "нелегалів". В ході обшуків за місцями проживання фігурантів провадження вилучили:

  • підроблені посвідчення працівників Інтерполу;
  • ноутбук, флеш носії, мобільні телефони;
  • банківські картки та готівку в іноземній валюті;
  • документи на запрошення іноземців;
  • набої до вогнепальної зброї та гранату РГД-5.

Наразі фігурантів кримінального провадження затримано. Їм планується оголошення про підозру у вчинені злочинів, передбачених одразу п’ятьма статтями Кримінального Кодексу України.

Нагадаємо, що Співробітники СБУ викрили у Львові іноземця, який перебуває у міжнародному розшуку. У Туреччині його підозрюють у скоєнні особливо тяжкого злочину, поєднаного з погрозами життю працівникові правоохоронного органу вказаної країни.

Читайте також

1