Кілька українських фірм "наварили" на фальшивій олії понад два мільярди гривень

Нечесні ділки продали українцям 124 тонни сумнівного продукту
Кілька українських фірм "наварили" на фальшивій олії понад два мільярди гривень
Зберігання фальшивої олії (Фото: СБУ)
4 Грудня 2020, 14:51
читать на русском

СБУ блокувала масштабну схему приховування доходів і несплати податків від продажу фальшивої олії.

Про це повідомили в СБУ.

Протягом 2019-2020 років кілька фірм незаконно реалізовувало соняшникову олію сумнівного походження за готівку без відображення у звітності. За попередніми оцінками зловмисники реалізували 124 тисячі тонн олії сумнівного походження на понад 2,3 млрд грн.

Для легалізації оборудки та несплати податків використовували кілька протиправних схем, зокрема штучно формували податковий кредит під час експорту продукції.

Правоохоронці провели обшуки на об’єктах зберігання та виробництва товару, в офісах та за місцями проживання фігурантів справи у трьох областях України. Вилучено первинні фінансово-господарські документи та печатки, що доводять проведення оборудки. Також виявлено 12 тисяч тонн продукції на загальну суму понад 300 мільйонів гривень.

Читайте також

Нагадаємо, Служба безпеки України блокувала на Рівненщині масштабний механізм розкрадання лісових ресурсів керівництвом одного з держлісгоспів. Слідство встановило, що оборудку організували чиновники державного лісогосподарського підприємства. За їх вказівкою проводилась незаконна вирубка дерев під виглядом санітарних робіт на території лісгоспу. Отримані кошти зловмисники легалізовували через фіктивні комерційні структури.

1