Призначений Зеленським Голова Вінницької ВЦА Борзов засвітив Rolex за 1,3 мільйона гривень

Дружиною чиновника є нардепка-слуга Ірина Борзова, а тестем - скандальний партнер Зеленського по бізнесу Наум Баруля, який і нині заробляє гроші в Криму
Призначений Зеленським Голова Вінницької ВЦА Борзов засвітив Rolex за 1,3 мільйона гривень
Сергій та Ірина Борзови
10 Травня 2024, 14:47
читать на русском

Сергій Борзов, керівник Вінницької військово-цивільної адміністрації, чоловік народної взяв участь у церемонії спецпогашення поштової марки, присвяченої 32-й річниці заснування військової частини 24 прикордонного загону.

Під час заходу він був помічений з годинником швейцарської компанії Rolex, модель Yacht-Master 42 з корпусом із 18-каратного білого золота.

Ціна годинника складає 1 мільйон 320 тисяч гривень. Також чиновник змінив браслет годинника на ремінець кольору хакі, вартість якого становить 2,2 тисячі гривень.

Годинника немає в його декларації.

У своїй декларації на 2023 рік Сергій Борзов вказав, що отримав зарплатню у розмірі 1 мільйон 6 тисяч 203 гривні, а його дружина, депутатка від партії “Слуга народу” Ірина Борзова, заробила у парламенті 663 тисячі 480 гривень.

Подружжя не заявило про інші доходи.

Нагадаємо, тесть Борзова, успішний український продюсер Наум Баруля, давній творчий партнер та соратник Володимира Зеленського, має громадянство Російської Федерації, від якого не відмовився за всі 10 років війни.

До 2014 року Наум Баруля був тісно пов'язаний з російським КВК: працював у Москві з Олександром Масляковим та організовував виступи команд у РФ та Криму.

Після Революції Гідності Наум Баруля повернувся у Київ та почав співпрацювати з "95-м кварталом" на чолі з майбутнім президентом. Разом вони створили гумористичне шоу "Ліга Сміху" та спродюсували низку популярних українських телевізійних ситкомів – "Країна У", "Танька і Володька" та інші.

Перемігши на виборах, Зеленський привів у владу і своє творче оточення. Зокрема, донька продюсера Ірина Борзова обралась у Верховну Раду від "Слуги народу". Її чоловіка – зятя Наума Барулі – Зеленський підвищив до голови Вінницької області.

Наум Баруля їздив в Крим щонайменше до 2019 року включно. І щоразу заїжджав на окупований український півострів за російським закордонним паспортом.

Журналістам вдалось встановити, що у квітні 2009 року російська міграційна служба видала Науму Барулі російський паспорт, продюсеру тоді було 49 років. У цей час Баруля жив у Москві та працював генеральним директором у компанії "АМІК". Цей документ досі чинний.

Читайте також