"Слуга народу" Борзова прийшла до Ради в топі від Dolce&Gabbana за 20 тисяч гривень

Літній "лук", не дуже доречний у мінус 10 надворі, коштує половину місячної зарплати депутатки
"Слуга народу" Борзова прийшла до Ради в топі від Dolce&Gabbana за 20 тисяч гривень
Ірина Борзова (фото: Bogdan Bortakov Facebook)
17 Лютого 2021, 13:00
читать на русском

Народна депутатка від партії "Слуга народу", дружина голови Вінницької ОДА, а раніше керівника ДУС Сергія Борзова, прийшла на роботу до Верховної Ради у літньому топі від італійського бренду Dolce & Gabbana, який коштує понад 20 тисяч гривень.

Про це повідомила парламентська журналістка Анна Стешенко у Facebook.

Ірина Борзова

Ірина Борзова (Фото: Bogdan Bortakov Facebook)

Членкиня Комітету з питань молоді і спорту вирішила зробити селфі просто на робочому місці, бо, ніде правди діти, виглядала просто чудово. Щоправда, як зауважила Стешенко, працює вона не так активно, як селфиться – лише сім виступів за увесь час роботи.

Фото: facebook.com/annasteshenko

Що ж до самого топу від Dolce & Gabbana, то він виявився не останнім писком моди, а зі старої колекції 2018 року.

Фото: facebook.com/annasteshenko

Фото: facebook.com/annasteshenko

Ще декілька років назад впізнавані "троянди та смуги" D&G White Rose Striped були в тренді. Наразі ціна такого вже зі знижкою - 595 євро або 20113 грн за курсом НБУ (середня зарплата нардепа в місяць без "депутатських" 40 тис. грн), - написала Стешенко.

Довідка: Ірина Борзова є власницею мережі кафе "Смачний Їжак”, має бізнес з постачання готових страв, надання майна в оренду, організації різних заходів і розваг.

Є власницею і бенефіціаркою підприємства "Профіль-Н” (готель в Судаку і ресторанна діяльність), яке розташоване в окупованому Криму. У 2014 році переоформила документи на підприємство згідно з вимогами російського законодавства і тепер воно вважається російським. Станом на серпень 2019 року єдиним бенефіціарним власником української ТОВ "Профіль-Н" зазначений Наум Баруля, батько Ірини Борзової. Свою частку в перереєстрованому за російським законодавством ТОВ "Профіль-Н" Борзова передала батьку лише напередодні складання присяги нардепа.

У січні 2016 р. чоловік Борзової, який лише пів року очолював управління як в.о. отримав від ДУС квартиру в 190 кв.м. у столичній новобудові. Як повідомляє проєкт журналістських розслідувань Bihus.Info, комерційна вартість подібної нерухомості – $ 2-2,5 тисячі за 1 м кв. В цілому – понад 10 млн грн. Житло було оформлене не як службове, а одразу у власність.

В квартиру вписали не лише голову ДУС з дружиною, а й додали чотирьох родичів (двох дітей та матір з батьком Борзова), що дозволило збільшити площу отриманого житла, адже норма розрахунку: 13,65 м кв. жилої площі на одну людину. Однак навіть для шести осіб квартира у 190 м кв. загальної площі (110 – жилої) перевищує ці норми.

Перевищення метражу тоді сам Борзов пояснив тим, що інших квартир не було, а також необхідністю перевезти до Києва своїх батьків.

Одразу після виходу сюжету про отримання Борзовим квартири Центр протидії корупції звернувся із заявою про злочин до Національного антикорупційного бюро України.

У липні 2016 року НАБУ порушило кримінальне провадження за фактом передачі квартири у центрі столиці службовими особами ДУС у приватну власність Борзову (№52016000000000262 у ЄРДР, імовірне зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, – ч. 2 ст. 364 КК України). Через півтора місяця після отримання квартири, Борзова зареєструвала у власність нову BMW 520, 2016 року випуску, вказавши в декларації вартість автівки у понад 1 млн грн.

Читайте також

Нагадаємо, вчора членкиня депутатської групи "Довіра" Лариса Білозір на пленарне засідання Верховної Ради України одягнула сорочку Dior з впізнаваним принтом бренду, яка коштує майже 50 тисяч гривень.

Членкиня фракції "Слуга народу" Аліна Загоруйко під час пленарних засідань Верховної Ради України у вересні минулого року була помічена з сумкою бренду Burberry в моделі Belt з нової колекції, яка коштує близько двох тисяч євро.

Народна депутатка від політичної партії "Опозиційна платформа – За життя" Антоніна Славицька та депутатка "Слуги народу" Ольга Смаглюк-Василевська надають перевагу рендовими сумками Gucci та Salvatore Ferragamo вартістю майже 66 тис. грн.

1