Продавала російські нафтопродукти: СБУ заблокувала діяльність київської компанії (фото)

Конфіскований товар передадуть на потреби ЗСУ
Важливо
Продавала російські нафтопродукти: СБУ заблокувала діяльність київської компанії (фото)
СБУ Фото: https://t.me/SBUkr/4248
12 Серпня 2022, 19:13
читать на русском

СБУ заблокувала діяльність київської компанії, яка входила до структури "Газпром нєфті" та займалася оптовим продажем російських нафтопродуктів на сотні мільйонів гривень.

Про це повідомили в СБУ в Facebook.

Власники "Газпром нєфті" належать до найближчого оточення вищого військово-політичного керівництва РФ.

Представники української "філії" перераховували частину прибутків до федерального бюджету Росії, з якого країна-агресор брала кошти для підготовки та здійснення повномасштабного вторгнення на територію нашої держави. За даними слідства, керівники столичного підприємства налагодили збут у промислових масштабах російських паливно-мастильних матеріалів, які застосовують для техобслуговування транспортних агрегатів. Готову продукцію отримували від своїх "бізнес-партнерів" з РФ і зберігали на власних великогабаритних складах, - йшлося в повідомленні.
Зазначили, що ці логістичні бази також використовували для реалізації товару, зокрема, афілійованим фірмам та клієнтам з тіньового ринку.

Під час обшуків СБУ виявила понад 27 тонн російських мастил, що знаходилися в ємностях із маркуванням російської корпорації. СБУ вилучила продукції майже на десять млн гривень. Своєю чергою весь конфіскований товар передадуть на потреби ЗСУ.

Наразі у межах кримінального провадження за ч. 4 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) Кримінального кодексу України, тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності організаторів та учасників підривної діяльності проти нашої держави, - додали в повідомленні.