Продавав землю академії аграрних наук: нардепа-"слугу" Гунька та двох його спільників затримали на хабарі (відео)

Служба безпеки спільно з НАБУ викрила чинного народного депутата України на масштабній корупції
Головне
Продавав землю академії аграрних наук: нардепа-"слугу" Гунька та двох його спільників затримали на хабарі (відео)
Анатолій Гунько (Фото: Слуга народу)
8 Серпня 2023, 16:20
читать на русском

СБУ спільно з НАБУ викрили "на гарячому" народного депутата, який за 85 тис. дол "продавав" землю Національної академії аграрних наук

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За гроші посадовець обіцяв бізнесмену забезпечити надання в обробіток державних земельних ділянок Національної академії аграрних наук України.

Правоохоронці задокументували злочинну діяльність нардепа та викрили його "на гарячому" під час отримання ним першої частини неправомірної вигоди у розмірі 85 тис. доларів США.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), вирішується питання щодо повідомлення про підозру народному депутату і двом його спільникам.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро викрило помічника народної депутатки від партії "Слуга народу" Людмили Марченко на отриманні хабаря за внесення даних в систему "Шлях", що дає дозвіл на перетин кордону. За даними слідства, група осіб систематично отримували неправомірну вигоду за включення через обласні військові адміністрації в інформаційну систему "Шлях" відомостей.

Як з'ясувало слідство, депутат, разом зі своєю помічницею, пообіцяли громадянину організувати виїзд за кордон за грошову винагороду. Вони мали забезпечити прийняття уповноваженим особами обласної військової адміністрації рішення про дозвіл на виїзд за межі України. Також чоловіка мали внести до Інформаційної системи "Шлях". Згодом співучасники надіслали звернення благодійної організації до однієї з районних військових адміністрацій. На підставі звернення ОВА було прийнято рішення про надання дозволу вказаному громадянину на проїзд як волонтера через держкордон України. Він нібито мав перевозити гуманітарний вантаж на територію України.

Читайте також