Профільний комітет Ради погодив звільнення Венедіктової

Депутати визначаться з подальшою долею генпрокурорки голосуванням
Важливо
Профільний комітет Ради погодив звільнення Венедіктової
Ірина Венедіктова (Фото: УНІАН)
19 Липня 2022, 12:37
читать на русском

Комітет Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності заслухав звіт відстороненої від обов'язків генеральної прокурорки Ірини Венедіктової та погодив її звільнення.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Правоохоронний Комітет ВРУ розглянула звільнення Ірини Венедіктової з посади генпрокурора України: рекомендувати парламенту визначитись шляхом голосування, - написав він.

За словами Железняка, Венедіктова особисто прийшла на комітет.

У свому виступі пані Ірина дала поради членам Комітету щодо подальшої реформи правоохоронних органів. Це була красиве прощальне слово профільному комітету. Без звинувачень та політики: я гідно прийшла на цю посаду і гідно піду. Відносно мене ні у кого немає нічого, - розповів нардеп.

За його словами, 12 членів комітету погодилися зі звільненням генпрокурорки, п'ятеро утрималися, а один депутат виступив проти.

Нагадаємо, 17 липня президент підписав два укази - про відсторонення від посад голови СБУ Івана Баканова та генпрокурорки Ірини Венедіктової. На місце Венедіктової Зеленський призначив т.в.о. генпрокурора Олексія Симоненка. 

19 липня президент вніс до Верховної Ради подання про звільнення Ірини Венедіктової з посади генерального прокурора України.